هدایت به بالای صفحه

جمعه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ - Friday 26 April 2019
توضیحات
کد خبر : 5302
تاریخ انتشار : جمعه ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
۹۶ views بازدید

درست کردن دمنوش یا چای پونه + خواص؛

درست کردن دمنوش یا چای پونه + خواص

درست کردن دمنوش یا چای پونه + خواص ( یارپیز - ثومس - ملیه - حبق - مانتا پولپو - حبق التمساح - پودنه - سعتر الحمام - غاغ و پودنج )؛

درست کردن دمنوش یا چای پونه + خواص

( یارپیز – ثومس – ملیه – حبق – مانتا پولپو – حبق التمساح – پودنه – سعتر الحمام – غاغ و پودنج )

 

 

فودنه، پودنه، پونه، فودنج یا فود (نام علمی: Mentha pulegium) از گیاهان خانواده نعنائیان است. گیاهی است از سرده نعنا و تیره لب گلی‌ها و له شده برگ‌های آن عطر نعنا دارد. در زبان ترکی به آن یارپیز (yarpiz) گفته می‌شود. مصارف شناخته شده آن در آشپزی و شیرینی‌پزی و در طب سنتی به عنوان آرام‌بخش و مسکن و نیز در سقط جنین بکار می‌رود. اسانس آن در صنعت عطر‌سازی کاربرد دارد و دارای ماده سمی پولِگون است.

فرهنگستان زبان فارسی این گیاه را «خالواش» و «نعنا خالواش» نامیده و در توصیف آن آورده‌است: گونه‌ای نعنا به شکل خوابیده یا خیزان با ساقه‌های متعدد و پوشیده از کرک‌های متراکم و گسترده؛ پهنک برگ‌ها تخم‌مرغی، به طول ۵ تا ۲۰ میلی‌متر و حاشیهٔ صاف یا کم‌وبیش دندانه‌دار است و گل‌آذین آن دارای چرخه‌های کروی و گل‌های غالباً بنفش و به‌ندرت سفید است که با فاصله از یکدیگر و پرشمار در محور برگ‌ها و در طول ساقه قرار گرفته‌اند.

هرچند روغن پونه بسیار سمی است، اما مصرف این گیاه به صورت تازه و خشک متداول است. مهاجرین اولیه در آمریکا از پودر خشک شده آن برای دفع حشرات استفاده می‌کردند. در تاریخچه انجمن سلطنتی لندن خاطرنشان شده‌است که این انجمن استفاده از پونه را برای کشتن مار زنگی پیشنهاد داده‌است.

مصرف داروئی آن بیشتر برای خاصیت آرامبخشی و رفع سوءهاضمه و روان‌کننده عادت ماهانه، و گاهی برای تسریع سقط جنین بوده‌است. همچنین کاهش نفخ معده را نیز، از خواص آن ذکر می‌کنند. دم کرده برگ و گل آن در دل‌درد و آنفلوآنزا مؤثر است.

 

چای یا دمنوش پونه

 

خواص دمنوش پونه :

چای پونه دارای خاصیت ضدعفونی کننده – دافع انگل – ضد نفخ – ضد سودا – تب بر – صفراآور – نشاط آور و ضد بلغم می باشد.

همچنین از آن در مواردی مانند : استفراغ – سرماخوردگی بیماری های عفونی – سینوزیت – تب و لرز – نقرس – تقویت روده – سیاه سرفه – تقویت روده ها – تقویت حافظه – تقویت اعصاب – یبوست – یرقان – استسقاء – دل درد – تقویت نیروی جنسی – تقویت طحال – تقویت قلب – فشار خون – ناراحتی های کبدی – بیماری های رحم – قاعدگی دردناک و خشکی دهان نیز استفاده می شود.

 

طرز تهیه چای :

هر روز یک قاشق غذاخوری از گیاه خرد شده را در سه لیوان آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه دم نموده و بعد آن را صاف کرده و به تدریج در طی روز میل کنید. در صورت تمایل مقداری نبات و یا عسل به آن اضافه کنید.

 

 

 

نویسندگان :
چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی : 2
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

*

code



ویتامین ث
تبليغات تبليغات تبليغات تبليغات