هدایت به بالای صفحه

یکشنبه ۲۸ بهمن ۱۳۹۷ - Sunday 17 February 2019
توضیحات
کد خبر : 5312
تاریخ انتشار : شنبه ۲۹ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۴
۳۶ views بازدید

درست کردن دمنوش یا چای سبز + خواص؛

درست کردن دمنوش یا چای سبز + خواص

درست کردن دمنوش یا چای سبز + خواص خواص چای سبز + خواص دمنوش چای سبز ( گوشای - یاشیل چای )؛

درست کردن دمنوش یا چای سبز + خواص

خواص چای سبز + خواص دمنوش چای سبز

( گوشای – یاشیل چای )

 

 

چای سبز نوعی چای است که از جوانه‌ها و گلبرگهای تازه گیاه چای به دست می‌آید. در فرایند تولید این چای اکسایش بسیار کم صورت می‌پذیرد. چای سبز انواع مختلفی همچون چینی و ژاپنی دارد. نوع ژاپنی آن به اوچا (به ژاپنی: 緑茶) معروف است.

خواص دارویی و فواید: چای سبز را به دلیل داشتن موادی مانند کاتچین ضدسرطان و آنتی‌اکسیدان دارای خواص دارویی مفید می‌دانند، که نسبت به آنتی‌اکسیدان‌های معروفی چون ویتامین‌های C و E بسیار قوی‌تر عمل می‌کند. (میزان کمتری کافئین دارد بین ۲۰ تا ۳۰، و کمتر مضر است) به تازگی علاوه بر مردم چین، چای سبز در بسیاری از کشورهای جهان طرفداران فراوانی یافته‌است. دلیل اصلی این استقبال، آشنایی مردم دیگر کشورها با خواص درمانی این نوع نوشیدنی است. هرچند در مواردی توصیه و پیشنهاد مردم به یکدیگر عامل اصلی مصرف برخی مواد غذایی یا نوشیدنی‌ها است. اما در مورد چای سبز علاوه بر توصیه دهان به دهان، پژوهشگران نیز خواص دارویی آن را تأیید کرده‌اند. نوشیدن روزانه ۳ تا ۴ فنجان چای سبز، مانع از ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌شود. فهرست چند مورد از دلایل اصلی مصرف چای سبز از دیدگاه پژوهشگران به این شرح است:

  • چای سبز و سرطان؛

نوشیدن چای سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می‌دانند، چرا که میزان آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آن ۱۰۰ برابر تأثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر تأثیرگذارتر از ویتامین E است. (توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو آنتی‌اکسیدان مهم مطرح هستند). به این ترتیب با نوشیدن چای سبز و دریافت آنتی‌اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می‌شود.

  • چای سبز و بیماری‌های قلبی؛

با مصرف چای سبز کلسترول خون به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. به این ترتیب می‌توان با نوشیدن چای سبز میزان کلسترول خون، یکی از شاخص‌های مهم ابتلا به بیماری‌های قلبی، را کاهش داد. پژوهشگران معتقدند حتی پس از سکته قلبی نیز نوشیدن چای سبز باعث ترمیم سلول‌های آسیب دیده رگ‌ها و قلب شده و روند ترمیم سلول‌ها را تسریع می‌کند. نوشیدن روزانه حداقل ۳ فنجان چای سبز به بیماران قلبی توصیه می‌شود.

  • چای سبز و جوانی؛

چای سبز را به عنوان داروی ضد پیری (Anti – Aging) می‌شناسند. دلیل اصلی آن وجود میزان قابل توجهی آنتی‌اکسیدان به ویژه آنتی‌اکسیدان‌های مؤثر در حفظ شادابی و جوانی موجود در چای سبز است. آنتی‌اکسیدان‌ها یکی از شاخص‌ترین عوامل برای حفظ سلامتی و شادابی سلول‌های بدن، با به تعویق انداختن شروع روند پیری سلول‌ها هستند..

  • کاهش وزن و چای سبز؛

دلایل علمی کافی در رد یا تأیید اثر چای سبز بر کاهش وزن وجود ندارد.

  • پوست و چای سبز؛

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز، سلول‌های پوست را در مقابل آسیب‌ها به ویژه رادیکال‌های آزاد، یکی از عوامل ایجاد سرطان و افتادگی و آسیب به پوست، محافظت می‌کند. به این ترتیب چای سبز مانع از بروز سرطان، افتادگی و چروک خوردن پوست به ویژه پوست صورت می‌شود.

  • چای سبز و ترمیم زخم و سوختگی؛

بر طبق تحقیقات انجام شده که توسط دکتر اسدی و همکاران در سال ۲۰۱۳ صورت گرفت؛ چای سبز با توجه به ظرفیت بالای آنتی‌اکسیدانی و اثرات ضد التهابی خود، دارای تأثیر مثبت بر روند بهبود و کاهش طول دورهٔ ترمیم زخم‌های جراحی و سوختگی می‌باشد. هم چنین تأثیر مثبت آن بر بهبود چسبندگی‌های داخل شکمی (ناشی از جراحی‌های داخل شکمی و لگنی) نیز به اثبات رسیده‌است.

 

 

 

دمنوش چای سبز

 

 

خواص چای سبز :

چای سبز دارای خاصیت ضد عفونی کننده – افزایش دهنده ی شیر مادر و زیاد کننده ی ادرار می باشد.

همچنین از آن در مواردی مانند : بدبویی دهان – استسقاء – اسهال – نقرس – تقویت اعصاب – پیشگیری از سکته ی مغزی – تقویت حافظه – ضعف معده و تقویت کلیه نیز استفاده می کنند.

 

طرز تهیه چای :

 

روش اول :

هر روز یک قاشق مرباخوری از گیاه خرد شده را در سه لیوان آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه دم نموده و بعد آن را صاف کرده و به تدریج در طی روز میل کنید. در صورت تمایل مقداری نبات و یا عسل به آن اضافه کنید.

 

روش دوم :

برای تازه و معطر ماندن چای سبز بهتر است آن را در ظرفی تیره بریزید و در محلی تاریک و به دور از نور و رطوبت نگهداری کنید.

ابتدا آب را جوشانده، سپس ۱۰ دقیقه صبر کرده تا دمای آب به ۸۰ درجه سانتیگراد برسد (چون آنتی‌اکسیدان‌های موجود در چای سبز به دمای بالاتر از ۸۰ درجه بسیار حساس بوده و در دمای جوش از بین می‌روند). سپس یک قاشق مرباخوری چای سبز داخل فنجان ریخته و آب هشتاد درجه را به آن اضافه کرده و یک در پوش بر روی آن قرار داده. بعد از ۵ تا ۸ دقیقه چای سبز دم کشیده و آماده مصرف می‌باشد.

همچنین از دم کردن چای سبز در قوری استیل اکیداً خودداری شود، زیرا چای سبز به خاطر مقدار قابل توجهی تانن با آهن قوری استیل رسوب می‌دهد.

 

 

 

نویسندگان :
چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

*

code



ویتامین ث