هدایت به بالای صفحه

پنج شنبه ۲۹ فروردین ۱۳۹۸ - Thursday 18 April 2019
توضیحات
کد خبر : 5453
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۸
۷۹ views بازدید

درست کردن دمنوش یا چای گزنه + خواص؛

درست کردن دمنوش یا چای گزنه + خواص

درست کردن دمنوش یا چای گزنه + خواص ( آق گزنه )؛

درست کردن دمنوش یا چای گزنه (گزنه سفید) + خواص

( آق گزنه )

 

 

گَزَنه (نام علمی: Urtica) نام سردهای از تیرهٔ گزنه‌ایان است. گیاهی علفی و پایا با ساقه‌ای منشعب است. ساقه آن راست و چهارگوش بوده و برگ‌های آن پوشیده از کرک‌های گزنده‌ای است.

 

پراکنش جغرافیایی

در ایران در ییلاقات اطراف تهران، شمیرانات و در کرج در دامنه‌های البرز، کندوان، پل زنگوله، در مناطق شمالی در مازندران و گیلان درهرزویل و جنگل نودی، عمارلو، راه کبوترچاک به زردچیان، رودبار، آستارا، بندرگز و در آذربایجان در دامنه‌های سهند ،همچنین در دامنه‌های کوه‌های قافلانکو و بزگوش شهرستان مراغه و میانه ، زنقاب، دیلمان وارسباران، لرستان (در کنار رودخانه کشکان) و منطقه سرمشهد کازرون و فراشبند در استان فارس بطور خودرو دیده می‌شود. و در مشهد در روستاي زشك اين گياه را به نام محلي (سوگوزو) ميشناسند .در منطقه استان گلستان هم نیز مشاهده شده‌است.

 

استفاده در مراسم چهارشنبه سوری

در مازندران به خصوص در روستاهای قائم شهر و جنوب ساری از جمله تاکام و آقامشهد در شب چهارشنبه سوری از شاخه‌های ظریف و نورسته آشی پخته می‌شود که طعم خاص و مطبوعی دارد. این آش مخصوص چهارشنبه سوری است و بر خلاف انتظار طعم تند و گزنده نداشته و کمی شیرین است.
ساقه و برگ‌های گزنه به دلیل تیغ‌های سوزن مانند بسیار و خاصیت اسیدی که مانند اره عمل می‌کند در صورت برخورد به پوست بدن سبب گزش پوست و واکنش التهابی پوست شامل تورم، اریتم و خارش می‌شود، برخورد زیاد با این گیاه می‌تواند موجب تب شود. به صورت سنتی برای درمان آن از مالیدن گیاه پلم با نام علمی Sium sisarum استفاده می‌شود. در مازندران اغلب این دو گیاه با هم دیده می‌شوند.

 

چای یا دمنوش گزنه

 

 

خواص دمنوش گزنه :

از چای گزنه ( سفید ) در موارد زیر استفاده می کنند :

تصفیه خون – زیاد کردن ادرار – دفع صفرا – التیام زخم ها – اسهال های ساده – اخلاط خونی – کم خونی – آب آوردن انساج – ترشحات مهبلی – بیماری های دستگاه تنفسی

 

طرز تهیه چای گزنه :

هر روز یک قاشق غذاخوری از گیاه خرد شده را در سه لیوان آب جوش به مدت ۳۰ دقیقه دم نموده و بعد آن را صاف کرده و به تدریج در طی روز میل کنید. در صورت تمایل مقداری نبات و یا عسل به آن اضافه کنید.

 

 

 

نویسندگان :
چه امتیازی می دهید؟
5 / 0
[ 0 رای ]
ارسال نظر شما
انتشار یافته : 0 در انتظار بررسی : 2
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

*

code



ویتامین ث
تبليغات تبليغات تبليغات تبليغات